Tuesday, August 9, 2011

Unfair

Its time to get serious~~ :p

Just think about it...
i mean more deep...

Cerita bulan Puasa

Pada awal puasa, saya dan teman baru nak bersahur awal~ time tu la terjadi kisah yang misteri dan menakutkan......ketika baru nak keluar rumah, nak tutup pagar.....~~

1.SERAM MEYH?

$#!@%...nyaris batal niat nak bersahur pagi tuuu.... =.=

2. Marah?
Just my imagination~
=.=   baru nak larikan diri dari kena marah...
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN SEMUA...

Sunday, August 7, 2011

Gunting

Assalamualaikum semua...huhuhu..lama x update blog setelah sekian lama saya menghilang...online tu mmg dapat tapi line memang slow sangat x dapat post entri, lagi2 upload gambar untuk entri...2 bulan sebelum ni pergi ke JB mcam saya cakap kat entri sebelum ni...hehe... Sorry~~
sekarang dah kat KL, yeahhh IM BACKKK

Friday, June 10, 2011

Praktikal

Esok 11 jun, saya akan praktikal kat JB~~ posting selama 2 bulan kat Hospital Sultan Ismail...hehehe
memang lama~~ maklum lah posting terakhir... heehe... malam ni kami serumah sibuk mengemas...so, saya pi la sakat budak rumah... ni perbualan kami..

Wednesday, June 1, 2011

Teman

Bila kita dalam kesusahan, kita mesti lah minta tolong dari kawan, betulkan???
Yeahh...Friends are the best~~

Tuesday, May 31, 2011

Oiii Oiiii

Penghujung bulan mei dahhh! adoii assignment melambak2 mcm stoking murah kat uptown dpt tukar saya ke budak rajin belajar (yang selama ini keja tido dan online je)... hohoho...
Tak pa...Kali ni saya luahkan sedikit masa untuk update blog ni...

Monday, May 16, 2011

Wish

Birthday tahun memang ramai wish~~ tapi Mana hadiah saya??
Lagi sekali format lappy~ =.=  coloring pun dah makin malas~~ ohh dimana ka mood ku~
**sory ek..bru post entri...exam owwhh~

Wednesday, May 4, 2011

Durian


Jual sekilo lagi elok dari jual biji~~ trust me...
KLIK GAMBAR UTK BESAR~

Monday, May 2, 2011

Bentuk


Sunday, May 1, 2011

Angin


Thursday, April 28, 2011

Degil

Agak pelik, kenapa ayah tak suruh tengok bangunan kat KL ni lama2... sebab ni kot~~
=.=
Dongak lagi kak...

Monday, April 25, 2011

Ashtray

Always happen to me....Same situation~

Saturday, April 16, 2011

Duda?

Mesti ada orang yang fikir cam ni.... (boleh jadi geng saya~~hahaha)

Friday, April 15, 2011

Budaya Pelik

Korang pernah bayangkan tak,
apa jadi kalau aktiviti2 yang selalu dibuat kat blog ni dipraktikkan di dunia realiti....

Follow
             macam mana tu?? Follow aku dan follow kau..Sama-sama di follow, yang x kena follow takde~

Singgah?
Kalau kat blog, benda ni dianggap perkara biasa. Macamana pula di dunia realiti?
Masuk rumah orang camtu je, pastu jerit SINGGAH!!! (macam kat shoutbox).
pastu blah camtu je.

Silent Reader
Silent reader baca post pastu blah cam tu je~ komen tak da, apa2 pun takda.
perghh...kecewa..

Nasib baik la budaya2 pelik ni tak dipraktikkan...hahahah

Thursday, April 14, 2011

Romantik

Perempuan tak suka lelaki yang tak berterus terang...Perempuan juga suka lelaki yang jujur~~
So, kita yang kaum lelaki kena lah jujur...
Me: Aiseh...Cakap cam perempuan pula...
yeahhh tindakan yang sangat jujur...

Sunday, April 10, 2011

Best tau!


huhu... Laptop asyik hang je sblom ni, format terus abis hilang semua data....  Mood nak melukis dan idea pun rasa cam dah kurang... =.="
Stress nyewww~~~

Thursday, March 31, 2011

Alasan Lewat

Korang jangan bagi alasan cam ni... kompem kena... :D

Monday, March 28, 2011

Identity Card

At JPN (Jabatan Pendaftaran Negara/ National Registration Department)~
hehe...i was see this scene, the first-timer boy come to JPN...hahaha i cant imagine what happen to his IC~

Thursday, March 24, 2011

Parut

hohoho....
ni rekaan semata2 XD

Wednesday, March 23, 2011

Derma

Setiap kali ada bencana, mesti ada badan gerakan khas datang mengutip derma..sampai ke perumahan doodal~
Kalau dorang minta duit derma , tak pa lagi...tapi kalau minta barang terpakai ni ~~ kadang-kadang boleh buat orang stress gak... so, doodal penah kasi langsir lama masa bencana kat Acheh  tu dulu.. Boleh buat selimut apa~~

Friday, March 18, 2011

Cuba kira

Kawan2 di kawasan perumahan pernah kena oleh saya...kehkeh....
**sebenarnya, pakcik saya yang dulu kenakan saya...damn.

Tuesday, March 15, 2011

Password?

hehe...
my poor victim : my Housemate and my little bro~

Tuesday, March 8, 2011

Sedikit pasal Saya!

ni Bukan cerita hantu, jembalang atau pun toyol....ni tentang sedikit diri saya...sikit je~
1. Suka kenakan orang ~ XD memang malang siapa yang sekelas dengan saya.. :P
lagi? klik read more!

Monday, March 7, 2011

Draw me!

video

Yaps...
got request!~ 
Watch on YOutube   (utk lebih jelas..)

Most simple way to draw me :D
<<Download>>

Sunday, March 6, 2011

Kalau lah aku ada Magic

Yaps, ni first time saya join contest.. di tag oleh Miss Adwien~  http://atipepelaq.blogspot.com/2011/03/contest-lagi-kalaulah-aku-ade-magic.html . Thx ya, nnti saya sekeh awak....

Contest ni memang menarik,  dari Cikpelangi~  <klik<< for more info


Orait,~ Bab-bab berangan ni, jangan harap korang boleh kalahkan saya..hahaha..  dulu penah berangan ada power or magik2 ni...

Apa magic yg saya nak?
hehe.. Halimunan dan Tukar benda tu memang sy nak dari dulu~ XD
jdi saya nak ajak  family2 doodal~ hehehe...
hehe.. Meh la..doodal cabar korang..hahaha

Saturday, March 5, 2011

When i do blogwalking

Thats happen to me when i do "blogwalking"..

Rindu Blogging~

Abis je wat contest, saya tros ada exam, mak aii...exam mengejut...
terpaksa stop dlu,berblogging ni...online boleh, tapi tak ada masa nak lukis doodal....
time exam..
Rindu nak lukis doodal... keh keh...

Monday, February 28, 2011

Pemenang Doodal's Dialog Contest

Doodal's Dialog Contest... 29 blogger yg sempat melaporkan diri...

1 /3/ 2011 - 1.00am - Misi Mencari Pemenang
Selepas bekerja keras..
Penantian selama seminggu telah pun berakhir~
Siapa kah pemenang nya??
>check it out~>>>

Tuesday, February 22, 2011

Terjah Dialog

22feb.. hari kedua Contest ku http://yellowdoodal.blogspot.com/2011/02/doodals-dialogue-contest.html
Tak kan bagi dorang menang kot?? korang bila lagi??

Sunday, February 20, 2011

Doodal's DiaLoguE COntest

Alooo all..
ni contest Pertama dari saya  :p..


Contest Pic 1
Atau  Gambar 2:
Contest Pic  2
Tak pun yang ketiga~:
Contest Pic 3


Hadiah:
Top best Dialog Winner: RM50 (ke dalam akaun bank korang atau top up..)
Doodal's Dialog Favourite : RM 10 (2 orang pemenang..)



PENYERTAAN TELAH DITUTUP.... Terima kasih sebab join ek... Kita tengok Result esok~~  Keh Keh~29 peserta sebenarnya...nanti sy letak Link blogger yg join. 

Friday, February 18, 2011

Selamat Tinggal Psikiatri

xda lagi tukang urut dan dodoi percuma...T.T
siapa nak tolong dodoikan akuu..
Bye2 Hospital Pulau Pinang....(dah kena jangkitan dari pesakit..)

Wednesday, February 16, 2011

Cerita Pesakit ku.

Sepanjang saya kat Wad sakit Jiwa ni, macam2 cerita saya dengar macam mana dorang boleh masuk dalam wad tu...Ni salah satu nya..
Sebenarnya saya tak berani beritahu dia yang dia sekarang kat wad sakit mental~
dialog aku di atas tu cuma di tukar ~ dialog sebenar "oooo. camtu ker pakcik?"

Letih nyaa

kali ni praktikal di Hospital Pulau Pinang, kat wad Psikatrik. (tempat orang tak betui~ [cakap cam org penang sikit..uisee] haha) ni kisah ku..
memang letih gileerr.. terpaksa menari dengan dorang.. macam2 tarian dorang buat.
shuffle campur poco-poco.. ada yang menari sampai nak tergeliat aku tgk..hahaha.
sabo je lahh..

Monday, February 7, 2011

Teksi

hehe...korang jangan terfikir nak buat camtu....

Sunday, February 6, 2011

Berjaga malam

Kisah ni baru jer terjadi.. Time kat hostel sementara (Johor bahru daa~),
semua kawan balik kampung masing2... Disebabkan semua kawan-kawan lain balik kampung sebab cuti, saya dan sorang kawan tu (24jam duduk dalam bilik~ ntah dia buat apa kat dalam tu~) orang sabah, jadi x balik..cuti 4 hari je pun (gongxi fa chai maa.~~)
ni lah yang terjadi bila dorang takda..

                                    

                                Babak 2
panikk (sbnarnya takut...pki ayat jantan sikit, panik!)~~!!!
panik sampai lupa ada orang lain kat umah tuu....hahaha....
Kawan aku ni pun satu, asyik berkurung dalam bilik je~ sampai ingat tak ada orang kat umah..

**Maggi tomyam kegemaran ku~ bestfren di saat2 darurat.~

Tadika

Entah kenapa tiba-tiba terkenang zaman tadika dulu~~
Babak1.                                  JADI PANDAI BOLEH JADI CIKGU.


Babak2.                                     BUDAK-BUDAK LAH KATAKAN~


Babak3.                                             COMEL TAU, BANG~



Saturday, February 5, 2011

Pengguna Bijak

Mari hidupkan kembali kempen ni...

hehe..adakalanya kita kena bijak selesaikan masalah camni....JADI LAH PENGGUNA YANG BIJAK~
Register heartbeat dan dpt duit   

Exercise

Im soooo skinny...hohoho

Friday, February 4, 2011

Teruk Betul

Serius.. sy penah buat cam ni...
maafkan akuu .... T.T